Ia Tidak wajib bahawa anda mempunyai setiap langkah Strategi Poker dipetakan

Anda sedang bermain holdem tanpa had. Ini boleh menjadi permainan tunai, atau kejohanan. Pemain pertama bertaruh, katakan 10 unit (boleh jadi $10, $100, 10,000 cip pertandingan, apa sahaja). Lawan mereka, pemain kedua, kini menaikkan all-in sebanyak 25 unit.

Semasa anda menonton, pemain pertama kini meletup dalam kesedihan! Mereka tidak percaya ini berlaku dan kini mereka tidak tahu apa yang perlu dilakukan. Mereka mungkin mula bertanya kepada pemain kedua, “apa yang anda ada?” Kemudian pemain pertama menghabiskan beberapa minit berikutnya dengan susah payah atas keputusan mereka.

Saya tidak tahu tentang awak, tetapi saya benci apabila ini berlaku. Malah, saya rasa seperti pemain pertama yang mencuri minit-minit itu dari hidup saya. Saya faham mereka sejujurnya tidak tahu apa yang perlu dilakukan. Namun, saya masih benci mereka kerana membuang masa kita.

Kesilapan mereka bukan sama ada mereka betul-betul menelefon atau melipat untuk kenaikan pangkat mereka. Kesilapan mereka ialah tidak berfikir ke hadapan.

Setiap kali anda membuat keputusan dalam poker, anda perlu memikirkan apa yang akan berlaku seterusnya. Apabila anda menaikkan preflop, anda sepatutnya mempunyai idea yang baik bagaimana anda akan bertindak balas jika seseorang menaikkan semula, dan apa yang anda akan lakukan apabila gagal.

Apabila anda bertaruh kegagalan, anda sepatutnya sudah memikirkan tentang cara anda akan bertindak balas terhadap kenaikan gaji, atau perkara yang akan anda lakukan dengan pelbagai kad giliran yang mungkin diuruskan. Ia tidak wajib bahawa anda mempunyai setiap langkah yang dipetakan sepenuhnya terlebih dahulu, tetapi anda harus mempunyai idea tentang bagaimana anda akan mengendalikan kemungkinan yang lebih berkemungkinan.

Kesilapan besar pemain kali pertama kami lakukan ialah mereka tidak mempertimbangkan salah satu kemungkinan yang paling mungkin. Apakah yang akan mereka lakukan jika pemain kedua menaikkan all-in untuk 15 unit lagi? Jika sebaliknya mereka bertaruh 10 unit, dan pemain kedua telah menaikkan all-in untuk 200 unit, ia mungkin tidak dijangka. Saya faham mengapa mereka memerlukan masa tambahan untuk memikirkan perkara yang perlu dilakukan. Tetapi apabila menaikkan adalah nombor yang lebih biasa, ia adalah sesuatu yang mereka harus fikirkan sebelum bertaruh.

https://mega888online.com/

Author: Adinda

Dunia berputar terlalu cepat, sementara aku masih diam di tempat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *